tisdag 19 april 2011

Paris

Mogen ost av okänd art
och härliga solmogna tomater. 
Efter att flera gånger ha besökt Paris i jobbet lyckades jag äntligen ta mig dit med mannen. Det vi gör när vi reser privat är att äta. Kopiösa mängder god mat. Efter varje sådan resa brukar vi prata om fettsmällen. Fettsmällen kommer ca 3-4 veckor efter att man avslutat denna typ av resa. Den vältränade kropp man trodde sig ha när man begav sig iväg förvandlas på denna tid till något som endast kan liknas vid smalfet. Träningskläderna sitter inte längre lika bra. När man böjer sig ner efter skivstången på gymmet tar det liksom emot. Det är nån form av valk som sitter i vägen. Men som jag alltid resonerar. Det är min lilla trivselring. Priset jag betalar för att njuta av livet. I detta fall av ett underbart Paris. Med underbar mat och grymma viner.

Pot de la cuisinière lyonnaise
@Aux Lyonnais per Alain Ducass
e
Suggestionsde saison - Rhubarbe@Aux Lyonnais
Saint-Marcellin de la mère Richard
@Aux Lyonnais

 Grym entrecote
@Le Pre Cadet

Lokala ostar
@Le Pre Cadet

Praliner från lokalt Chocolaterie
@Le Pre Cadet

Sparristerrin
@La Fourchette du Printemps*

Dagens lunch - Råbiffen
från den lokala Bistron

Inga kommentarer: